Opbrengst taxusinzamelingsactie VHG goed voor 250 chemotherapieën en € 7.677,=Afgelopen zomer vond onder het motto ‘VHG-hoveniers snoeien voor Leven’ de inzamelactie van taxussnoeisel plaats. Aan de actie namen ruim 100 VHG-hoveniers deel, ook wij van Mense B.V. hebben hieraan meegewerkt. Het uiteindelijke resultaat van de actie is, dat er meer dan 255 kubieke meter aan taxussnoeisel is ingezameld. Hiervan kunnen 255 chemotherapieën worden geproduceerd. Daarnaast heeft het ingezamelde taxussnoeisel voor een geldbedrag van Euro 7.677,- opgebracht. VHG schenkt dit bedrag, namens de deelnemende bedrijven, aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Twee deelnemende hoveniersbedrijven hebben ervoor gekozen om hun deel van de opbrengst te bestemmen voor een andere stichting op het gebied van kankerbestrijding.

Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG: ‘Ik ben erg blij met het geweldige resultaat van de taxusinzamelactie en ongelofelijk trots op en dankbaar voor de inzet van de deelnemende bedrijven. We hebben samen onze schouders gezet in de strijd tegen kanker. Ik hoop van harte, dat de door ons ingezamelde taxus meehelpt aan het bieden van perspectief op genezing voor mensen met kanker. Het bedrag dat het taxussnoeisel heeft opgeleverd, schenken we aan de Stichting Kinderen Kankervrij. Graag steunen wij het goede werk van deze stichting hiermee.’

VHG is van plan om de actie ‘VHG-hoveniers snoeien voor leven’ ook in 2017 te voeren, ook Mense B.V. zal hier wederom aan meewerken. Onze medewerkers zullen dan taxussnoeisel opvangen, maar ook particulieren die hun eigen taxus(sen) snoeien mogen hun taxussnoeisel bij ons komen inleveren om zo een bijdrage te kunnen leveren.

Houdt u onze website of Facebook pagina in de gaten om te weten vanaf wanneer het inkleveren weer mogelijk is.